Moltes vegades s’ha dit que el directors de foto, els fotògrafs, … pinten les seves imatges amb la llum. La tècnica coneguda com a “light painting” és un clar exemple de com un fotògrafs utilitza la llum com a pintura i amb aquesta genera imatges totalment innovadores i que moltes vegades ens fan dubtar sobre si és una foto, una il·lustració o una pintura.

/Users/joakimvv/Desktop/articles/photo-1527940362550-0f6f44ca647d.jpg

El light painting apareix el 1890, emprat per científics i fotògrafs sense cap finalitat comercial. Aquest és basa en el moviment de la llum i la llarga exposició com a elements fonamentals. Així doncs hi han infinits utensilis i mètodes per fer light painting. De manera que no té uns passos a seguir establerts com a correctes ja que és resultat de l’assaig error i innovació que un li apliqui. Per tant podem dir que és una tècnica purament experimental i artística. Per tant en aquest article explicarem una de les metodologies més emprades per tal de permetrà-us començar experimentar en el món del light painting. 

Llana d’acer

Poder la més emprada i coneguda per la gent darrerament, la veritat és que aquesta tècnica no té un cost elevat, requereix molt poca cosa i pots obtenir resultats espectaculars.  

Llista material

  • Càmera de fotos 
  • Trípode
  • Llana d’acer
  • Pinça de metall
  • Corda o cadena + mosquetó
  • Encenador

Per començar el trípode serà el nostres element principal per tal de poder fer llarga exposició i tenir la càmera fixa amb l’enquadra que vulguem. Per començar buscarem l’enquadra que ens interessi segons l’espai. Una vegada enquadrada la nostre imatge em de pensar quin temps volem estar fent l’acció o dit d’un altre manera pintant ja que la nostre exposició diafragma i ISO dependran d’aquest permetrà. 

Una vegada seleccionada la velocitat d’obturació ens prepararem per a realitzar la foto. 

Lligarem la pinça a la punta de la corda o de la cadena, nosaltres recomanem l’ús d’una cadena ja que el cap i a la fi estem tractant amb foc i és més segur perquè no ens surti volant. Una vegada això preparat pinçarem un tros de llana d’acer i ja estarem preparats per fer la foto. 

Per tant tindrem la persona que mourà la llana d’acer preparada i la càmera apunt. Per tant encendrem la llana d’acer i la persona encarregada començarà a moure-la ràpidament fent el moviment que vulgui. El moure la llana d’acer ràpidament, aquesta comença alliberar espurnes. Per tant serà el moment per disparar i captar el rastre que deixen aquestes espurnes. 

Com em comentat és tracta d’assaig i error de manera que molt probablement hàgim de corregir l’exposició ja que la primera foto no en quedarà bé. A partir d’aquí ja és cosa de cada un anar experimentant amb moviments, diferents llums, diferents conceptes, enquadres, entre d’altres.

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *